ua en ru

Бійці ЗСУ заявили про звільнення Кліщіївки під Бахмутом

Бійці ЗСУ заявили про звільнення Кліщіївки під Бахмутом Фото: в ЗСУ заявили про звільнення Кліщіївки (facebook.com MinistryofDefence UA)

Українські військові звільнили Кліщіївку під Бахмутом. Однак ворог не полишає спроб відновити контроль над втраченими територіями.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву 80 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Бригада розмістила у себе на сторінці у Facebook відеозапис з військовими, які перебувають у Кліщіївці. Військові повідомили, що населений пункт було звільнено бійцями 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, 5 окремої штурмової бригади, та бригадою "Лють" зі складу "Гвардії наступу".

"Але противник постійно намагається завдати максимальної шкоди нашим воїнам та працює зі всіх можливих засобів вогневого ураження", - наголосили військовослужбовці.

Зазначимо, Генеральний штаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні за 17 вересня не згадав про звільнення Кліщіївки, але розповів, що військові в районі Кліщіївки відбили 5 ворожих атак, а також продовжують наступальні дії під Бахмутом.

Оновлено 19:55. Міністерство внутрішніх справ підтвердило звільнення Кліщіївки від окупантів.

"Бійці бригади Національної поліції "Лють" разом із воїнами 80-ої ОДШБр та 5-ої ОШБр внаслідок тяжких боїв прогнали російських окупантів та повернули український прапор у звільнену Кліщіївку", - заявили в МВС.

Бійці ЗСУ заявили про звільнення Кліщіївки під Бахмутом

Зеленський подякував за звільнення Кліщіївки

Президент Володимир Зеленський також заявив про звільнення Кліщіївки та подякував військовим, які вигнали з населеного пункту окупантів.

"А особливо відзначу сьогодні воїнів, які крок за кроком повертають Україні своє саме в районі Бахмута. 80-та бригада ДШВ, 5-та окрема штурмова бригада, славетна 95-та й Обʼєднана штурмова бригада Національної поліції "Лють". Кліщіївка! Молодці", - сказав він у вечірньому зверненні.

Наступ ЗСУ під Бахмутом

Українські військові ведуть наступальні дії в районі Бахмуту. Нещодавно під контроль українських військ повернулася Андріївка, а також повідомлялося про бої за Кліщіївку.

У п'ятницю білоруські добровольці показали відео, як українські військові заходять в Кліщіївку, та заявили про її звільнення. Однак згодом вони виправили своє повідомлення та вибачилися за слова про звільнення населеного пункту. Бійці уточнювали, що бої за Кліщіївку все ще тривають.

Кліщіївка розташована південніше міста Бахмут, яке окупанти захопили після майже року боїв, зруйнувавши його вщент.

Бійці ЗСУ заявили про звільнення Кліщіївки під Бахмутом

Нагадаємо, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в коментарі РБК-Україна оцінював, чи зможуть українські війська оточити Бахмут у разі звільнення Кліщіївки.

Додамо, за даними Східного угруповання військ, російські окупанти стягнули на Бахмутський напрямок понад 50 тисяч військових, а також понад 270 танків, більше тисячі броньованих машин та десятки одиниць артилерії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.