Експерт з харчування розповіла, які овочі краще їсти сирими, так як при обробці вони можуть втрачати свою харчову цінність.
Про це розповіла доктор Люсія Гарсіа з США, пише Quora.
За словами медика, споживання сирих овочів допоможе організму повністю засвоїти поживні речовини, особливо різні вітаміни.
Овочі втрачають частину користі при нагріванні, особливо коли вони готуються у воді.
Так, недавнє дослідження, опубліковане в журналі "Nutrition and Food Science", показало, що втрата вітамінів після приготування становить приблизно від 10% до 25%.
Наприклад, після варіння вітамін C втрачається приблизно на 20%, вітамін B1 - на 25%, вітамін A і вітамін E - приблизно на 10%.
Крім того, тіамін рибофлавін, вітамін В6, вітамін В12, ферменти, ніацин, фолієва кислота тощо також мають різну ступінь втрати.
"Більш тривалий час приготування, більш висока температура і більше води призведуть до втрати овочами більшої кількості поживних речовин", - говорить доктор Гарсіа.
У списку є такі, які і так вживаємо необробленими, а є і такі, які незвичні для нас в сирому вигляді. Це:
Раніше експерт також розповіла, що трапиться з організмом, якщо кожен день вживати свинину.
Також доктор назвала овоч, який не потрібно чистити від шкірки. І їмо ми його практично кожен день.