Українська окрошка на бульйоні: рецепт освіжаючого літнього супу
Яке ж літо може бути без освіжаючої окрошки! У "холодного борщу", як і у традиційного є безліч рецептів. А головна суперечка розгорається на тему: на чому готувати страву? Сироватка, кефір, квас, йогурт, майонез/сметана і вода - це лише кілька варіантів заливки окрошки.
Своїм сімейним рецептом поділилася відомий український блогер Alina FooDee. Вона пропонує готувати її на бульйоні, та ще й з домашнім майонезом!
Інгредієнти:
- Вода - 2,5 л
- Куряче філе - 1 шт.
- Ковбаса варена - 250-300 г
- Огірок - 2 шт.
- Відварна картопля - 5 шт.
- Відварені яйця - 5-6 шт.
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
Для домашнього майонезу:
- Яйце сире добре помите - 1 шт.
- Рослинна олія - 120-150 мл
- Лимонний сік - 1 ст. л.
- Сіль - 1/3 ч. л.
- Цукор - 1/2 ч. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
Покрокове приготування страви
Куряче філе відваріть у воді 30-40 хвилин, бульйон посоліть за смаком. Остиглий бульйон поставте в холодильник на 3 години, за цей час всі частинки жиру застигнуть. Бульйон процідіть через сито з двома шарами марлі.
Кубиками наріжте картоплю, яйця, варену ковбасу, огірок. Подрібніть зелену цибулю і кріп.
Для майонезу перекладіть 1 яйце, гірчицю, лимонний сік, сіль, цукор в баночку або ємність з маленьким діаметром і високими стінками. Залийте 120-150 мл рослинної олії. Ніжкою блендера накрийте жовток і збивайте до отримання білої густої емульсії.
Залийте трохи бульйону в майонез і перемішайте блендером, щоб майонез став більш рідким. Залийте окрошку бульйоном з майонезом і дайте настоятися 4 години в холодильнику. При подачі лимонний сік можна додавати порційно за бажанням.
Раніше кулінар розповіла, як швидко і просто замаринувати огірки. Вам знадобиться 15 хвилин на те, щоб вони настоялися.
Також ми писали, які овочі не можна купувати в магазині - миті або немиті.