ua en ru

Українців попередили про небезпечну для здоров'я курятину. Але переживати не варто

Українців попередили про небезпечну для здоров'я курятину. Але переживати не варто Фото: В Україні виявили небезпечну курятину (pixabay.com)

В Україні виявили небезпечну для здоров'я курятину. У птиці була виявлена сальмонела та фармацевтичний препарат нікарбазин.

Про небезпечне м'ясо розповіли у Головному управлінні Держпродспоживслужби Івано-Франківської області.

Де продавалася курятина

Небезпечні речовини нібито знайшли у харчових продуктах, які експортували з України за потужностями філій вінницької птахофабрики та дніпровсього птахокомплексу.

Споживачів попросили у разі виявлення цих продуктів повідомити про це спеціалістів.

Цікаво, що згодом дана інформація зникла з сайту Держпродспоживслужби. Тому, судячи з усього, переживати українцям не варто.

Що таке сальмонела і чим вона небезпечна

Головна небезпека зараження сальмонелою полягає в тому, що бактерія здатна вражати життєво важливі органи та призводити до серйозних ускладнень.

Сальмонельоз може викликати такі тяжкі захворювання, як менінгіт, остеомієліт, сальмонельозна пневмонія та інші.

Для сальмонели зазвичай характерні різке підвищення температури, біль у ділянці живота, діарея, нудота та іноді блювання. Симптоми хвороби з'являються через 6-72 години (зазвичай через 12-36 годин) після поглинання Salmonella і хвороба триває від 2 до 7 днів.

Нікарбазин, виявлений у птиці, зазвичай використовують для лікування коксидіозу курчат і курей.