Ці продукти у жодному разі разі не можна підігрівати: озвучений список
Існує ряд продуктів, які ні в якому разі не можна нагрівати і їсти їх в такому вигляді.
Про це повідомила лікар-гастроентеролог Юлія Лернер.
Це стосується деяких випадків, якщо продукти неправильно зберігалися. Тоді розігрівання їх може привести до гастриту, отруєння і ботулізму, вважає фахівець.
Буряк і селера
Таким чином повторна термічна обробка буряка, шпинату і селери не тільки руйнує цінні вітаміни, але і призводить до вироблення токсинів, які можуть викликати отруєння. Річ у тому, що при розігріванні містяться в них нітрати проявляють свої канцерогенні властивості.
Яйця і гриби
Білок, що міститься в грибах, відварених яйцях або омлеті при підігріві руйнується і може викликати нетравлення в шлунку.
Картопля і рис
"Картопля, рис. Ці популярні гарніри при розігріванні можуть стати причиною розвитку ботулізму та інших бактеріальних захворювань. Такий ризик пов'язаний з розкладанням крохмалю в картоплі і розмноженням спор бактерій в рисі", - повідомила лікар.
Страви з картоплею і рисом, а також макаронні вироби краще зберігати і вживати в холодному вигляді.
Курка
Також не варто повторно нагрівати страви з куркою - адже при цьому сповільнюється травлення і це призводить до гастриту.