Чому не можна закушувати алкоголь шоколадом: лікар-гастроентеролог дала відповідь
Медик назвала всі серйозні наслідки поєднання алкоголю та солодощів
Під різні алкогольні напої люди вживають різні продукти в якості закуски. До горілки традиційно йдуть солоні продукти або жирні страви. А ось коньяк або шампанське часто закушують солодким, в тому числі й шоколадом. Лікар-гастроентеролог пояснила, чому цього робити не варто.
Вікторія Ходак, лікар-гастроентеролог пояснила, що організму потрібно більше часу на перетравлення алкоголю, який закушували солодким. Йому потрібно для цього більше часу, а це значить, що інтоксикація буде тривати довше. Про це пише "РІА Мелітополь".
"Солодке та алкоголь вступають у конкуренцію один з одним. Цукор енергетично більш цінний, ніж алкоголь, тому організм починає його переробляти в першу чергу. У підсумку спиртне переробляється повільніше, ніж зазвичай, і продукти його напіврозпаду довше затримуються в організмі, відповідно, сильніше симптоми інтоксикації", - пояснила медик.
Вона додала, що поєднання алкоголю і солодкого додає навантаження на підшлункову залозу і це призводить до сумних наслідків.
"Крім цього, торти або шоколад у поєднанні з алкоголем дають велике навантаження на підшлункову залозу. В деяких випадках це може мати дуже серйозні наслідки для здоров'я, невипадково на свята різко зростає кількість госпіталізацій через гострий панкреатит", - розповіла Вікторія Ходак.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, які ліки у поєднанні з алкоголем запускають небезпечний процес.
А також розповідали про те, що медики розповіли, як вийти з сильного похмілля в домашніх умовах.