Як побороти швидко печію: приберіть ці продукти зі свого раціону
Фахівець розповіла, що таке печія і які продукти вживати не варто
Печія – це стан дискомфорту у шлунково-кишковому тракті, який викликаний неправильним харчуванням. Це явище відчувають багато людей хоча б раз у житті. Дієтолог розповіла, які продукти можуть посилити печію і викликати проблеми зі шлунком.
Як пояснює дієтолог Альбіна Комісарова, печія не є самостійним захворюванням, а лише симптомом проблем зі шлунком. Для того, щоб з'ясувати причину, потрібно звернутися до гастроентеролога. Печія виникає через те, що кислий вміст шлунка закидається в стравохід і дає відчуття печіння за грудиною, кислий або гіркий смак у роті. Про це пише видання Ivona.
Що може спровокувати напад печії:
- Томати
- Кефір
- Шоколад
- Кава
- М'ята
- Цибуля
- Газовані напої
- Цитруси
- Жирна і гостра їжа
- Алкоголь
Крім того, фахівець зазначає, що можуть бути індивідуальні особливості у кожної людини й потрібно відзначати, які продукти з раціону викликають таку реакцію.
Людям з печією рекомендується їсти часто, але маленьким порціями. Останній прийом їжі повинен бути не менш ніж за 3 години до сну. Після прийому їжі слід утриматися від того, щоб відразу лягти та почекати пів години.
Не рекомендується запивати їжу водою, а також можна пожувати жуйку, але виключити пластинки з м'ятою.
Бажано кинути палити, через те, що тютюн провокує рефлюкс. Необхідно знизити зайву вагу, якщо вона є. І бажано уникати одяг, який здавлює на талії.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що названі три звички, які руйнують печінку людини.
А також розповідали про те, що експерт назвала 8 продуктів, які не можна їсти натщесерце.