Ніколи так не робіть на кухні: це дуже небезпечно!
Кухня вважається одним з найнебезпечніших місць в будинку. А все тому що там є гострі предмети, плита і щось гаряче, а також там найчастіше з'являються небезпечні бактерії. Це призводить до порізів, опіків, отруєнь і заражень.
Але до небезпечних ситуацій на кухні призводять найчастіше дії людини. Як не можна поводитися на кухні, розповіли в ukr.media.
Використовувати тупі ножі
Використання тупих ножів може бути небезпечніше, ніж використання дуже гострих. При нарізці тупим ножем доводиться прикладати набагато більше зусиль і збільшується ризик, що ніж зісковзне і потрапить по пальцях. Тому не забувайте точити вчасно ножі або міняти їх на нові.
Використовувати овочерізки без захисту для рук
Овочерізки мають дуже гострими лезами й можуть легко порізати разом з огірками й ваші пальці. Тому використовувати такі агрегати без спеціального захисту для рук не рекомендується. Навіть якщо вам потрібно нарізати всього одну морквину.
Дегустувати сире тісто
Пробувати сире тісто перед відправкою в духовку люблять багато людей. Але мало хто знає, що це може привести до серйозних проблем зі шлунком, особливо якщо ви з'їли не один маленький шматочок. У сирому тісті містяться сирі яйця, які можуть бути заражені сальмонелою або іншими бактеріями.
Нарізати їжу на долоні
Не захотіли бруднити дошку або поспішайте? І ризикнули нарізати щось на своїй долоні. Не робіть так. Ніж легко може зісковзнути й це призведе до сильних порізів. Не полінуйтеся дістати дошку, використовуйте хоча б тарілку або кришку від контейнера.
Мити м'ясо
Овочі та фрукти перед приготуванням і приготуванням мити потрібно обов'язково – це факт. А ось з сирим м'ясом так чинити не варто. Миття м'яса здатне збільшити активність бактерій на його поверхні, які разом з бризками води розлетяться по всій кухні та потраплять в інші продукти. І зайва рідина може негативно вплинути на якість його приготування.
Необережна поведінка з парою
При приготуванні їжі багато людей забувають, що обпектися можна не тільки про гарячу плиту і сковорідки. Пар з гарячої каструлі може залишити опіки. Тому, будьте обережні, коли знімаєте кришку з каструлі, в якій закипає вода. Або відкриваєте дверцята гарячої духовки.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як зробити суп ситним без м'яса за допомогою східної хитрості.
А також розповідали про те, які страви були найпопулярнішими в СРСР і залишилися з нами досі.