Як зберігати огірки, щоб вони довго залишалися свіжими: основні способи
Огірки - корисні і смачні овочі, які є практично в кожному холодильнику. Зазвичай їх зберігають в холодильнику. Однак, найоптимальнішим місцем, де потрібно зберігати ці зелені овочі - кухонна шафа.
Як правильно зберігати огірки - читайте нижче.
Зокрема, якщо огірки зберігаються при температурі нижче 10 градусів довше трьох днів, то це може призвести до "холодової травми" овочів.
В результаті огірки стануть водянистими та почнуть швидко гнити. Саме тому фахівці рекомендують зберігати їх в шафі, або вазі для фруктів на обідньому столі.
Також огірки не можна зберігати поруч з деякими іншими фруктами і овочами. Ці плоди дуже чутливі до етилену, який являє собою природний газ, через який деякі продукти дуже швидко дозрівають і, в кінцевому підсумку, псуються.
Окрім того, щоб огірки довше зберігались, то варто тримати їх якомога далі від бананів, помідорів і динь, адже вони є виробниками етилену.
До того ж необхідно тримати огірки в темному місці. Прямий вплив сонячних променів також шкодить цим овочам.
Чим корисні огірки для організму
Огірки слід включати в раціон як здорових людей, так і тих, хто страждає від порушення роботи серцево-судинної системи, нирок і зайвої ваги.
Огірки заповнюють потребу у волозі, вітамінах і мінералах, що благотворно позначається на роботі всіх органів і систем організму:
- виводяться токсини, продукти перероблювання;
- полегшуються прояви печії;
- відбувається легкий проносний ефект, проходять запори;
- нормалізується рівень цукру, холестерину і артеріального тиску.
Оскільки огірок чудово компенсує потреби організму у волозі, він є ефективним засобом від похмілля. Перед сном потрібно з’їсти невеликий огірок і вранці вдасться уникнути головного болю та несвіжого дихання.
Раніше ми повідомляли, коли садити огірки, щоб гарантовано отримати щедрий урожай.
Також ми писали, що допоможе виростити хороший урожай хрумких огірків.
До того ж, як мити овочі, фрукти та зелень правильно, щоб позбутися паразитів і патогенних бактерій.