ua en ru

Французький яблучний пиріг, в якому яблук більше, ніж тіста: простий рецепт

Французький яблучний пиріг, в якому яблук більше, ніж тіста: простий рецепт Скріншот: готуємо французький яблучний пиріг

Яблучні пироги - дуже проста і водночас смачна випічка. Готувати їх просто, а рецептів маса. Пропонуємо вам приготувати французький пиріг, в якому яблук більше ніж тіста. Виходить він дуже ніжним.

Рецептом поділилася кулінарний блогер Leckere Minute.

Інгредієнти на форму 24 см:

  • 4 яйця
  • 100 г цукру
  • щіпка солі
  • ванілін за смаком
  • 40 г топленого масла + 20 г для заливки
  • 200 мл молока
  • 200 г борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 5 великих або 7 середніх яблук

Покрокове приготування

Змішайте яйця, цукор, сіль і ванілін. Додайте масло, молоко, борошно, розпушувач і все перемішайте.

Французький яблучний пиріг, в якому яблук більше, ніж тіста: простий рецептФранцузький яблучний пиріг, в якому яблук більше, ніж тіста: простий рецептФранцузький яблучний пиріг, в якому яблук більше, ніж тіста: простий рецепт

Яблука наріжте тонкими скибочками - це важливо! Поступово додайте в тісто всі яблука. Акуратно перемішайте, щоб яблука не зламалися. Переконайтеся, що кожен шматочок яблука в клярі.

Французький яблучний пиріг, в якому яблук більше, ніж тіста: простий рецептФранцузький яблучний пиріг, в якому яблук більше, ніж тіста: простий рецепт

Форму для запікання змастіть маслом. Обережно викладіть масу в форму. Залийте 20 г топленого масла.

Французький яблучний пиріг, в якому яблук більше, ніж тіста: простий рецепт

Запікайте в духовці 60 хвилин при 180 градусах. Готовий пиріг зверху можна присипати цукровою пудрою.

Французький яблучний пиріг, в якому яблук більше, ніж тіста: простий рецептФранцузький яблучний пиріг, в якому яблук більше, ніж тіста: простий рецепт