Цей фрукт має бути в раціоні кожного: має багато корисних вітамінів
Організм людини у зимовий період потребує багато вітамінів. А у сливах багато корисних мікроелементів. Також фрукт можна додавати у десерти та навіть у м'ясні страви.
Також, кому краще відмовитись від слив, розповіла дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram.
Чому сливи корисні
За словами фахівця, вони містять активні речовини флавоноїди, а саме антоціани, які надають їм фіолетового відтінку.
Важливо, що всі свої корисні властивості плода зберігаються й після перероблення.
Також до складу фрукта входить:
- Вітамін C;
- Провітамін А;
- Фруктоза та сахароза;
- Харчові волокна;
- Органічні кислоти;
- Азотисті, дубильні речовини;
- Макро- та мікроелементи.
Окрім того, основна корисна властивість сливи – м'яке очищення кишківника та нормалізація діяльності шлунково-кишкового тракту. Також слива може збуджувати апетит.
"На день можна з'їдати 3-4 сливи, якщо є схильність до діареї - не більше двох", - написала Фус.
Кому краще не їсти фрукт
Надмірне вживання слив може становити небезпеку для здорової людини. Зокрема, це може відзначатися діареєю, підвищення кислотності у шлунку, появу печії.
Дієтологиня розповіла, що сливи протипоказані:
- з цукровим діабетом та ожирінням, через високий рівень глюкози та фруктози у продукті;
- протипоказання у період загострення гастриту з підвищеним рівнем кислотності;
- мамам, що годують, бо вживання сливи може спровокувати діарею й кольки у немовлят
Раніше ми повідомляли, що лікар назвала 10 продуктів, які допоможуть тримати рівень інсуліну під контролем.
Також нещодавно ми писали, що лікар назвала незамінний для здоров'я елемент.