ua en ru

Цей фрукт має бути в раціоні кожного: має багато корисних вітамінів

Цей фрукт має бути в раціоні кожного: має багато корисних вітамінів Чому потрібно їсти сливи (pixabay)

Організм людини у зимовий період потребує багато вітамінів. А у сливах багато корисних мікроелементів. Також фрукт можна додавати у десерти та навіть у м'ясні страви.

Також, кому краще відмовитись від слив, розповіла дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram.

Чому сливи корисні

За словами фахівця, вони містять активні речовини флавоноїди, а саме антоціани, які надають їм фіолетового відтінку.

Важливо, що всі свої корисні властивості плода зберігаються й після перероблення.

Також до складу фрукта входить:

  • Вітамін C;
  • Провітамін А;
  • Фруктоза та сахароза;
  • Харчові волокна;
  • Органічні кислоти;
  • Азотисті, дубильні речовини;
  • Макро- та мікроелементи.

Окрім того, основна корисна властивість сливи – м'яке очищення кишківника та нормалізація діяльності шлунково-кишкового тракту. Також слива може збуджувати апетит.

"На день можна з'їдати 3-4 сливи, якщо є схильність до діареї - не більше двох", - написала Фус.

Кому краще не їсти фрукт

Надмірне вживання слив може становити небезпеку для здорової людини. Зокрема, це може відзначатися діареєю, підвищення кислотності у шлунку, появу печії.

Дієтологиня розповіла, що сливи протипоказані:

  • з цукровим діабетом та ожирінням, через високий рівень глюкози та фруктози у продукті;
  • протипоказання у період загострення гастриту з підвищеним рівнем кислотності;
  • мамам, що годують, бо вживання сливи може спровокувати діарею й кольки у немовлят