ua en ru

Зубко пропонує створити в Україні національну систему пошуку та рятування на воді

Зубко пропонує створити в Україні національну систему пошуку та рятування на воді Фото: Геннадій Зубко

Віце-прем'єр розповів про заходи недопущення в майбутньому трагедій в море

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко пропонує створити в Україні національну систему пошуку та рятування на воді. Про це він заявив в ході засідання уряду, передає прес-служба Кабміну.

"Доцільно відновити роботу Координаційного комітету з пошуку і рятування на морі та казенного підприємства "Морська пошуково-рятувальна служба", передбачивши його функціонування за рахунок коштів спеціального фонду Державного бюджету або портових зборів", - зазначив Зубко.

За його словами, власники суден, які здійснюють рейси з відстанню від берега більш 2 морських миль, повинні надавати Державній прикордонній службі України суднову роль та список пасажирів, перед виходом судна в море.

Він заявив про необхідність розробити і затвердити положення про Національну систему пошуку та рятування на морі в морському пошуково-рятувальному районі України, а також щорічно проводити спільні навчання з пошуку та рятування людей, що терплять лихо на воді.

Позаплановий огляд всіх малих суден, які здійснюють комерційні перевезення пасажирів, а також перевірка дотримання вимог безпеки судноплавства власниками таких суден повинні бути проведені до початку навігації 2016 р.

Нагадаємо, 17 жовтня у Чорному морі біля Затоки Одеської області затонув прогулянковий катер "Іволга". Врятувати вдалося 22 людини, принаймні, 19 загинули, ще 3 числяться зниклими без вести. Для розслідування причин аварії була створена урядова комісія, яку очолив Зубко. Сьогодні міністр відзвітував про причини аварії катера "Іволга".