ua en ru

Зубко розповів про причини аварії катера "Іволга"

Зубко розповів про причини аварії катера "Іволга" Фото: Геннадій Зубко

Капітан "Іволга", за словами Зубка, порушив усі правила виходу в море

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко розповів про причини аварії катера "Іволга" в Одеській області. Про це Зубко повідомив сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Капітан, який був присутній, порушив, напевно, всі правила, що існувало на той час. Починаючи з того, що він покинули причал без огляду судна, без урахування тих людей, які могли знаходиться, а знаходилося за нашими даними, 44 людини замість 12, які дозволені. Крім того, що він вимкнув практично радіолокаційну систему, рятувальні засоби були закупорені в кубрику, люди не були проінструктовані, ця людина (капітан - ред.) вийшов і підібрав людей з причалу, який був не передбачений для цього", - розповів Зубко.

Віце-прем'єр також зазначив, що катастрофа сталася, в першу чергу, із-за того, що екіпаж судна був не укомплектований (у ньому має бути мінімум 3 людини). Також капітан перевищив кількість миль, на які він відійшов від берега.

Нагадаємо, 17 жовтня у Чорному морі біля Затоки Одеської області затонув прогулянковий катер "Іволга". Врятувати вдалося 22 людини. За попередніми висновками, причиною аварії стало грубе порушення правил експлуатації. За фактом катастрофи порушено кримінальну виробництво.

Капітан суду заарештований на два місяці без можливості внесення застави.