ua en ru

ЗВТ з ЄС знищить економіку України, - Медведчук

Зона вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським союзом (ЄС) знищить економіку України. Про це заявив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук в ефірі ток-шоу "Шустер Live" на телеканалі "Інтер".

"Так, дійсно, ринок Євросоюзу - це 585 млн осіб, у Митного союзу - майже в два рази менше. Але я Вам хочу сказати, Вам потрібно поговорити з виробничниками і знайти серед них тих, кому цей ринок підійде. Наша продукція неконкурентоспроможна на європейському ринку. Зона вільної торгівлі з ЄС знищить нашу економіку", - зазначив він.

Так, як пояснив Медведчук, за оцінками експертів, буде припинена діяльність близько 8 тис. підприємств, зросте безробіття, тому що їх продукція не піде за Східним вектором, вона буде зупинена захисними заходами Митного союзу від проникнення продукції з Європи через Україну до Митного союзу, так як вони будуть захищатися.

Також він низько оцінив перспективи української продукції на європейських ринках.

"У нас вузьке коло, де можна конкурувати з тих чи інших товарах в Європі. Є киплячий котел з сумішшю, туди кидають наш бізнес, і хто випливе, той пройшов. Поки ці одиниці будуть випливати, потоне наша економіка", - підсумував Медведчук.

Читайте також: Участь України в Митному союзі до 2030 р. дасть зростання ВВП на рівні 8-15%, - РФ