ua en ru

В зоні АТО за минулу добу вісім військових ЗСУ отримали поранення, - Міноборони

В зоні АТО за минулу добу вісім військових ЗСУ отримали поранення, - Міноборони Фото: військовослужбовці ЗСУ

Противник 49 разів відкривав вогонь по позиціях ЗСУ

На Донбасі у зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу загиблих немає, вісім військовослужбовців отримали поранення. Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу, передає телеканал "112 Україна".

"В лавах ЗСУ за минулу добу загиблих немає, вісім військовослужбовців отримали поранення", - сказав він.

За словами спікера Міноборони, на Луганському напрямку бойовики здійснили 9 обстрілів, 4 з яких - з важкого озброєння.

"Гаряче було в Троїцькому. Там бойовики здійснили два артилерійських обстріли середньої потужності по позиціях українських військ, випустивши більше 50 снарядів калібру 122 мм. По одному мінометному обстрілу відбулося в Кримському, Новоолександрівці і Новозванівці", - зазначив Мотузяник.

На Донецькому напрямку відбулося 16 обстрілів, сім з яких - з важкого озброєння. Під артилерійський вогонь потрапило селище Зайцеве. По одній збройній провокації противник провів з легкого озброєння в районі Зайцевого і Пісок. Бойовики обстріляли з міномета ділянку фронту Авдіївки - позицію "Шахта Бутівка".

На маріупольському напрямку противник 24 рази відкривав вогонь по позиціях ЗСУ, чотири з яких - з важкого озброєння.

"Як і раніше, більшість епізодів порушення режиму тиші припадає на ділянку фронту Павлопіль - Широкіне. "Гарячою точкою" був Павлопіль, де російсько-окупаційні війська провели мінометно-артилерійський обстріл середньої інтенсивності", - сказав Мотузяник.

Нагадаємо, сьогодні вранці бойовики обстріляли Красногорівку з танків і "Градів", поранення отримали 8 мирних жителів.