ua en ru

Золотовалютні резерви Японії у вересні 2011 р. знизилися на 1,4% - до 1,201 трлн дол

Золотовалютні резерви Японії в кінці вересня цього року склали 1,201 трлн дол., що на 1,4% менше, ніж місяцем раніше. Такі дані розповсюдило сьогодні Міністерство фінансів країни.

Наприкінці серпня 2011 р. золотовалютні резерви Країни висхідного сонця склали рекордну на той момент суму в 1,218 трлн дол. Це сталося після того, як уряд і Центробанк Японії 4 серпня ц.р. провели валютну інтервенцію для зниження курсу національної валюти в розмірі 4,5 трлн ієн (58 млрд дол.). Рекордні розміри валютної інтервенції, а також зростання світових цін на золото стали головними причинами зростання рівня золотовалютних резервів.

Минулого тижня влада Японії оголосила, що в цьому фінансовому році проведе ще одну інтервенцію - розміром 15 трлн ієн (195,6 млрд дол).

Валютні інтервенції покликані допомогти японському уряду подолати руйнівні наслідки землетрусу і цунамі, які відбулися в березні 2011 р. Число жертв стихії і зниклих безвісти перевищило 24 тис. чоловік. Лиха призвели до аварії на атомній електростанції "Фукусіма-1", де сталося декілька вибухів і витік радіації.