ua en ru

Довгий заявив про готовність голосувати в Раді разом з коаліцією

У певні моменти я готовий голосувати синхронно з коаліцією. Про це повідомив народний депутат Олесь Довгий, обраний до парламенту по 102-му округу (Кіровоградська обл.).

"Я завжди маю намір голосувати так, як обіцяв своїм виборцям, тільки це визначає моє рішення", - підкреслив він.

"Новий Кабінет міністрів я підтримав. Це був кредит довіри до влади - сподіваюся, останній. Це була ознака готовності членів парламенту до ефективної співпраці з Президентом і прем'єр-міністром", - зазначив Довгий, уточнивши, що виступає проти пакетного призначення Кабміну, тому не голосував за проект у першому читанні.

Ділове видання "Капітал" зазначає, що новий уряд своїм обранням частково зобов'язана позафракційним депутатам.

"Розбіжності всередині парламентської більшості не дозволяють переможцям виборів відхилити запропоновану їм допомогу. Тому при ключових голосуваннях влада розраховує на підтримку позафракційних депутатів, які пройшли по мажоритарних округах", - йдеться в матеріалі видання.

Видання уточнює, що склад Кабінету міністрів депутати підтримали 288 голосами, але коли це питання розглядалося у першому читанні, саме голоси п'яти позафракційних депутатів стали вирішальними. На підтримку уряду проголосували В'ячеслав Атрошенко, Олександр Герега, Сергій Ківалов, Сергій Клюєв і спікер Верховної Ради Володимир Гройсман. Коли йшло фінальне голосування по Кабміну, до цих депутатів приєдналися ще позафракційні Яків Безбах, Олесь Довгий, Валерій Давиденко, Сергій Міщенко й Тарас Пастух.