ua en ru

У Зімбабве через спалах холери загинули 16 людей

У Зімбабве через спалах холери загинули 16 людей Ілюстративне фото (facebook.com/screennews.ad)

Понад 300 осіб потрапили до лікарні з сильною діареєю та зневодненням

В столиці Зімбабве Хараре від спалаху холери померли 16 людей. Про це повідомляє "Радіо свобода" з посиланням на місцеву владу.

За даними місцевих чиновників, причиною зараження стала забруднена вода.

Як заявив очільник міської санітарної служби Клеменс Дурі, більш ніж 300 людей потрапили до лікарні з сильною діареєю та зневодненням.

"Кількість померлих зросла до 16 людей. Хоча ми досі не встановили достеменно причину смерті, ми підозрюємо, що це холера, через наявні симптоми. 106 людей доправлені до лікарні інфекційних захворювань Беатріче. Деяким пацієнтам надали допомогу і виписали. Ми також вивели з експлуатації всі скважини в районі Тічагаріка, оскільки до них потрапили бактерії-збудники холери та черевний тиф", - розповів Дурі.

За його словами, забруднення води сталося через прорив каналізаційної труби, пошкоджену ділянку трубопроводу вже замінили.

Раніше повідомлялося, що через спалах холери в столиці африканської республіки Зімбабве Хараре загинули 10 людей.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у південному іракському місті Басра отруїлися водою щонайменше 18 тисяч людей. У парламентській комісії попередили, що якщо не будуть ухвалені дійові заходи щодо запобігання зумовлених забрудненою водою інфекцій, то вони можуть перерости у епідемію холери.