ua en ru

У Зімбабве через спалах холери загинули 10 людей

У Зімбабве через спалах холери загинули 10 людей Ілюстративне фото: отруєння (facebook.com/screennews.ad)

Загинули 10 людей, ще 300 госпіталізовані

Через спалах холери в столиці африканської республіки Зімбабве Хараре загинуло 10 людей. Про це повідомляє Reuters.

За даними видання, 10 людей загинули після того як вони випили забруднену воду в місті Хараре.

Зазначається, що міська влада Хараре намагалася постачати воду в кілька околиць протягом десяти років, примушуючи жителів покладатися лише на воду з відкритих та громадських свердловин.

За словами директора медичного управління в місті Хараре Клеменса Дюрі, більше ніж 300 людей були госпіталізовані після контакту з хворобою, викликаною водою, що викликає важку діарею та дегідратацію. Спалах було зафіксовано в п'ятницю, 7 вересня.

"Кількість жертв зросла до десяти. Ми встановили, що вибух був спричинений проривом каналізаційної труби, яка забруднила свердловину", - сказав Дюрі, додавши, що труба була замінена.

В виданні нагадали, що Зімбабве в 2008 році постраждало від найбільшого спалаху холери, внаслідок якого загинуло більше 4 тисяч чоловік, ще 40 тисяч захворіли.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у південному іракському місті Басра отруїлися водою щонайменше 18 тисяч людей. У парламентській комісії попередили, що якщо не будуть ухвалені дійові заходи щодо запобігання зумовлених забрудненою водою інфекцій, то вони можуть перерости у епідемію холери.