ua en ru

Журналістка Бердинських сподівається, що суд завтра розгляне її скаргу про доступ до даних

Журналістка Бердинських сподівається, що суд завтра розгляне її скаргу про доступ до даних Фото: Крістіна Бердинських (facebook.com/kristina.berdinskikh)

Водночас в Апеляційному суді повідомили, що суд працює в звичайному режимі

Журналістка видання "Новое время" Крістіна Бердинських сподівається, що її скаргу розглянуть в Апеляційному суді завтра, 26 вересня, не дивлячись на реорганізацію. Про це Бердинських повідомила в коментарі РБК-Україна.

"Ми вчора телефонували, нам теж казали про реорганізацію цю. Ми йдемо, бо завтра призначене засідання. Матеріали в суді", - повідомила Бердинських.

Так, сьогодні, за словами прокурора САП Віталія Кравця розгляд скарги по Михайлу Охендовському не відбувся саме через реорганізацію роботи суду.

Водночас в Апеляційному суді повідомили, що суд працює в звичайному режимі.

"Суд наразі працює у звичному режимі. Ну, справи можуть бути перенесені по певним підставам, як завжди… Причин переносу засідань може бути маса. Щодо припинення роботи суду - ця інформація не відповідає дійсності. Щодо реорганізації, то зареєстрована вже нова юридична особа - Київський Апеляційний суд. Тобто наразі в нас юрисдикція поширюється на місто Київ, а після реорганізації юрисдикція буде поширюватися на місто Київ та Київську область",- розказала прес-секретар Апеляційного суду.

Нагадаємо, 20 вересня Бердинських розказала про те, як дізналась, що її телефон прослуховується.

25 вересня речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що ГПУ зупинила процедуру отримання інформації з телефонів журналісток Седлецької і Бердинських.