ua en ru

Жителя Харкова засудили до трьох років тюрми за допомогу "Новоросії"

Жителя Харкова засудили до трьох років тюрми за допомогу "Новоросії" Фото: "Новоросія"

Засуджений пройшов бойовий вишкіл в Росії

Мешканця Харкова засудили до 3 років ув'язнення за приховування інформації про злочинну діяльність організації, яка сприяла терористам у підготовці бойовиків. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Повідомляється, що з літа 2014 року харків'янин був втягнутий у протиправну діяльності проросійської організації, яка готувала молодь до збройного захисту так званої "Новоросії".

"Під прикриттям громадської "казацької" структури вони проводили з юнаками та дівчатами вишколи з військової підготовки, а після відбору відправляли до Росії для проходження диверсійної підготовки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зрозумівши, що його готують до вчинення диверсій та терактів, хлопець розірвав будь-які контакти з "казаками". Однак він не повідомив правоохоронним органам про протиправну діяльність організації.

Вироком суду молодика визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 396 (приховування злочину) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Слов'янську (Донецька область) затримано двох осіб, які підозрюються в участі у незаконних збройних формуваннях.