ua en ru

У Слов'янську затримали 2 бойовиків ДНР

У Слов'янську затримали 2 бойовиків ДНР Фото: бойовик ДНР

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років

У Слов'янську (Донецька область) затримано двох осіб, які підозрюються в участі у незаконних збройних формуваннях. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС у Донецькій області.

Повідомляється, що у їхньому будинку були заховані гранатомети і боєприпаси. Бойовики заарештовані, їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

"Оперативники отримали інформацію про те, що батько і син 1962 і 1985 років народження, що знаходяться в розшуку за участь у діяльності незаконного збройного формування, повернулися у Слов'янськ. Зловмисники були негайно затримані за місцем мешкання", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що під час окупації міста чоловіки добровільно вступили до лав незаконних збройних формувань "ДНР" і в період з квітня по липень 2014 несли "службу" на блокпосту в районі комбікормового заводу.

Батько і син з першого дня разом з бойовиками встановлювали "блокпости", а також надали свій будинок, який знаходиться поблизу заводу, терористам для проживання.

В обов'язки затриманих входило чергувати на блокпосту зі зброєю, здійснювати незаконний огляд транспорту та громадян, а також виявляти проукраїнськи налаштованих жителів.

Після звільнення міста від окупації терористичних сил син тривалий час переховувався на території РФ, а батько - у Харківській області.

Щойно бойовики вирішили навідатися до свого будинку у приватному секторі Слов'янська, вони були затримані.

"При огляді домоволодіння і господарських будівель правоохоронці виявили та вилучили 2 протитанкових гранатомети, 20 патронів калібру 12,7 мм і 60 патронів калібру 7,62 мм, а також пропуск з написом "проїзд скрізь", виданий так званим "МВС ДНР", - йдеться у повідомленні..

Постановою суду підозрюваним обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Слідчим відділом Слов'янського МВ проводиться досудове розслідування за ч.1 ст. 258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

У Слов'янську затримали 2 бойовиків ДНР

Фото: пропуск з написом "проїзд скрізь", виданий так званим "МВС ДНР", який був знайдений при обшуку

У Слов'янську затримали 2 бойовиків ДНР

Фото: 20 патронів калібру 12,7 мм і 60 патронів калібру 7,62 мм, вилучених при обшуку

Нагадаємо, ГПУ підозрює першого "віце-мера" Горлівки в тероризмі.