ua en ru

Житель Одеси помер від свинячого грипу

Житель Одеси помер від свинячого грипу Фото: житель Одеси помер від свинячого грипу

Одесит звернувся до медустанови занадто пізно, тому врятувати його не вдалося

Житель Одеси помер від каліфорнійського ("свинячого") грипу А H1N1. Про це повідомляє місцеве видання "Траса Е-95" з посиланням на лікаря-епідеміолога Головного управління СЕС в Одеській області Ларису Потієнко.

За словами лікаря, 55-річний чоловік потрапив з ускладненнями в інфекційну лікарню.

Одесит звернувся в медустанову занадто пізно, тому врятувати його не вдалося.

Лабораторні дослідження минулого тижня підтвердили, що чоловік помер саме від каліфорнійського ("свинячого") грипу А H1N1.

Потієнко зазначила, що в цьому році в Україні зафіксовано вже 3 смерті від цього вірусу: один в Одесі і два - в Києві (лабораторно підтверджений один).

Нагадаємо, у трьох селах в Балтському районі Одеської області ввели карантин через випадки захворювання африканською чумою свиней (АЧС) і сказом.

"Спалах африканської чуми свиней в Савранському районі стала причиною проведення профілактичних заходів на прилеглій території. Посилений контроль за ситуацією встановлений в селі Піщана нашого району. У населеному пункті заборонена діяльність стихійних ринків. В цілому ветслужба готова до оперативного реагування у разі виникнення спалаху захворювання", - сказав начальник районного управління ветеринарної медицини Володимир Глухов.