ua en ru

Землетрус в Італії: прокуратура перевірить відповідність зруйнованих будинків технормам

Землетрус в Італії: прокуратура перевірить відповідність зруйнованих будинків технормам Фото: в Італії перевірять відповідність технормам зруйнованих під час землетрусу будівель

Влада підозрює серйозні порушення під час спорудження будівель

Італійська прокуратура розпочала розслідування щодо порушення норм будівництва в населених пунктах, які найбільше постраждали від сильного землетрусу 24 серпня в Італії. Про це повідомило місцеве видання La Repubblica.

Насамперед у правоохоронців викликає підозру відповідність технічним нормам будівель в провінції Рієті.


Представники прокуратури провінції заявили, що є підстави підозрювати серйозні порушення при спорудженні будівель, зокрема, на їхню думку, частка піску в цементі була значно більше допустимої.

"Те, що трапилося, не можна списувати лише на стихію", - заявив прокурор Рієті Джузеппе Саієва.

За його словами, якби будівлі були побудовані, як в Японії, вони б не зруйнувалися.

Саієва також розповів, що у двох населених пунктах в окрузі Рієті землетрус зруйнував 115 будівель.

Видання повідомляє, що великий резонанс викликало руйнування будівлі початкової школи в селищі Аматріче, в якій нещодавно був проведений капітальний ремонт.

За уточненими даними, 234 людини загинули в містечку Аматріче, 11 осіб - у Аккумолі, 49 - в Аркуата-дель-Тронто та Пескара-дель-Тронто.

Нагадаємо, заступник директора Інституту геофізики НАН України Олександр Кендзера вважає, що в Україні можливі землетруси, подібні італійським.