ua en ru

У Зеленського прокоментували рішення КСУ

У Зеленського прокоментували рішення КСУ Фото: Федір Веніславський (president.gov.ua)

За словами Веніславського, своїм рішенням суд продемонстрував свою незалежність

Представник президента в Конституційному суді України (КСУ) Федір Веніславський прокоментував рішення КСУ щодо указу про розпуск Верховної ради. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Адміністрації президента.

За словам Веніславського, свої рішенням про визнання конституційності указу президента про розпуск парламенту КСУ підтвердив його обґрунтованість.

"При підготовці указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної ради України юридична правота всіх положень була вивірена максимально ретельно і сумнівів щодо неконституційності указу в цілому чи окремих його положень у нас не було. І Конституційний суд своїм рішенням лише підтвердив обґрунтованість нашої юридичної позиції", - заявив представник президента.

Крім того, Веніславський наголосив, що Конституційний суд продемонстрував незалежність, неупередженість та "відданість духу Конституції та ідеї верховенства права".

Нагадаємо, у четвер, 20 червня, Конституційний суд України оприлюднив рішення про визнання конституційності указу президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту та призначення позачергових виборів. В КСУ наголосили, що рішення є обов'язковим та не може бути оскаржене.