ua en ru

У Зеленського відповіли на можливість Росії встановити в Україні "маріонетковий режим"

У Зеленського відповіли на можливість Росії встановити в Україні "маріонетковий режим" Фото: радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк (Віталій Носач, РБК-Україна)

Велика Британія попередила, що Росія зіткнеться з жорсткими санкціями, якщо встановить в Україні "маріонетковий режим". Але в МЗС РФ відхилили коментарі як "дезінформацію".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Така заява була зроблена після того, як Британія звинуватила Кремль у прагненні встановити в Україні проросійського лідера. Однак у російському відомстві звинуватили Велику Британію та трансатлантичний військовий альянс НАТО у "ескалації напруженості" через Україну.

У Британії заявляли, що російський уряд розглядає колишнього українського депутата Євгена Мураєва як потенційного кандидата на посаду голови проросійського керівництва.

За словами радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, серед українців є сумніви щодо того, що Мураєв є "надто безглуздою фігурою", щоб Кремль вибрав його для керівництва Україною. Але він додав, що раніше Росія підтримала незначні постаті на керівних посадах в окупованому Криму та на Донбасі.

Тому Подоляк підкреслив, що до звинувачень слід поставитися серйозно.

"Будуть дуже серйозні наслідки, якщо Росія зробить цей крок, щоб спробувати вторгнутися, а також встановити маріонетковий режим", - заявив віце-прем'єр Британії Домінік Рааб.