ua en ru

Зеленський на виборах 2019: результати голосування за кандидата

Зеленський на виборах 2019: результати голосування за кандидата Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Зеленський лідирує серед кандидатів на виборах 2019

Шоумен Володимир Зеленський є одним з лідерів президентської гонки на виборах 2019, за даними Центрвиборчкому, він вийшов до другого туру голосування. Детальніше про результати голосування - в матеріалі РБК-Україна.

Зеленський заявив про свій намір балотуватися на виборах 2019 у новорічному випуску свого авторського шоу, після цього в новорічну ніч був випущений ролик Зеленського, в якому він привітав українців з Новим роком. До цього, в одному з інтерв'ю Зеленський, коментуючи свою можливу участь у передвиборній гонці, заявив, що "потрібно зробити перший крок - припинити стрілянину і розвивати свою країну" і, в разі перемоги, він готовий іти на переговори для досягнення миру.

Результати другого туру

20:40 Володимир Зеленський вже оголосив про свою перемогу на виборах. Під час виступу він подякував свою сім'ю і виборців, які віддали йому свої голоси.

20:00 За результатами екзит-полів, Володимир Зеленський в ході другого туру президентських виборів отримав 73,2% голосів виборців. Петра Порошенко підтримали 25,3%.

Зеленський на виборах 2019: результати голосування за кандидата

18:00 За підсумками голосування в Австралії, Володимир Зеленський програв Петру Порошенко. Згідно з даними Посольства України в Австралії, з 99 виборців 26 підтримали Зеленського, а 72 віддали перевагу Порошенко.

Зеленський на виборах 2019: результати голосування за кандидата

Фото facebook.com/Посольство України в Австралії

Рейтинги Зеленського перед другим туром виборів 2019

Група "Рейтинг" оприлюднила дані останнього опитування про електоральні настрої українців перед другим туром виборів 2019. Згідно з дослідженням, проведеним 12-16 квітня, лідером залишається Володимир Зеленський, його підтримують 51,8% респондентів. За чинного президента Петра Порошенка мають намір голосувати 19% опитаних.

Зеленський на виборах 2019: результати голосування за кандидата

Згідно з даними телефонного опитування КМІС за 15-16 квітня, за Володимира Зеленського планують голосувати 50,6% респондентів, за Петра Порошенка - 27,1%, ще 21,4% опитаних не визначилися з вибором.

5-10 квітня 2019 року соціологічна група "Рейтинг" провела опитування, присвячене електоральним настроям українців перед повторним голосуванням на виборах президента. Згідно з опитуванням, 51% респондентів мають намір голосувати за Володимира Зеленського, тоді як Петра Порошенка на виборах планують підтримати 21% опитаних. Участь в опитуванні брали 3 тис. осіб.

Зеленський на виборах 2019: результати голосування за кандидата

Дебати кандидатів

Відповідно до закону України про вибори, перед проведенням другого туру голосування передбачено проведення дебатів кандидатів у президенти. При цьому, участь в дебатах не є обов'язковою.

Першим про необхідність проведення дебатів заявив Петро Порошенко після оголошення результатів екзит-полів, які свідчили про те, що до другого туру виборів виходять Зеленський і Порошенко. Потім в штабі Зеленського заявили про його готовність до дебатів. Зеленський також випустив відеозвернення до Порошенка, в якому запропонував свій формат дебатів. Так, Зеленський запропонував провести дебати на НСК "Олімпійський" в Києві. Також кандидат в президенти вважає, що він і Порошенко повинні пройти медобстеження, щоб довести, що серед них немає наркоманів і алкоголіків. Ще одна умова - Порошенко повинен назвати Зеленського кандидатом в президенти України.

Володимир Зеленський іде на дебати!

Володимир Зеленський іде на дебати!

Опубліковано Команда Зеленського Середа, 3 квітня 2019 р.

У відповідь на це Порошенко випустив свій ролик, в якому звернувся до Зеленського, зазначивши, що дебати - це не шоу, а під час виборчої компанії не до жартів.

"Дебати проводяться не заради видовища на стадіоні. Дебати - це серйозна дискусія... Але, стадіон, так стадіон! Я чекаю на вас, Володимире Олександровичу", - сказав Порошенко.

Cтадіон, так стадіон

Правила дебатів прописані в законі про вибори Президента, почитайте будь ласка. Вони можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей. Такі вже усталені правила. Але стадіон, так стадіон. Я чекаю на Вас, Володимире Олександровичу.

Опубліковано Петром Порошенком Середа, 3 квітня 2019 р.

5 квітня Володимир Зеленський у лікарні "Євролаб" здав аналізи на наркотики та алкоголь. Це була одна з його вимог перед дебатами. За словами лікаря, який брав аналізи, результати аналізу він мав отримати за три дні. Разом з тим, у другій половині дня Зеленський оприлюднив результати аналізів. Проте дата здачі на документі була вказана 2 квітня, пізніше Зеленський змінив оприлюднений документ на новий, датований 5 квітня.

Зеленський на виборах 2019: результати голосування за кандидата

7 квітня опонент Зеленського Петро Порошенко заявив, що чекатиме його на НСК "Олімпійський" для проведення дебатів 14 квітня. У свою чергу, 8 квітня Зеленський заявив, що дебати відбудуться на стадіоні 19 квітня.

Варто зазначити, що наразі вже офіційно оголошено про проведення повторного голосування 21 квітня. Таке рішення було прийнято Центрвиборчкомом оскільки жоден з кандидатів не набрав понад 50% голосів виборців. Дебати ж кандидатів, відповідно до закону, мають відбутися в останню п'ятницю перед днем голосування - 19 квітня.

У коментарі РБК-Україна в штабі Зеленського заявили, що він готовий до участі в дебатах з Порошенком на НСК "Олімпійський" 19 квітня. Разом з тим, такий формат дебатів не відповідає постанові ЦВК. У вівторок, 9 квітня, було проведено брифінг представників ЦВК і "Суспільного" з питання організації і проведення дебатів Порошенка і Зеленського. Так, глава ЦВК Тетяна Сліпачук та глава НГТУ Зураб Аласанія висловили позицію, що офіційні дебати проводитимуться у студії "Суспільного" 19 квітня о 20 годині.

Разом з тим, 10 квітня до НСК надійшли заявки на проведення дебатів від представників кандидатів: від Порошенка - на 14 та 19 квітня, від Зеленського - на 19 квітня.

11 квітня в рамках ток-шоу "Право на владу" Зеленський і Порошенко вперше поговорили в прямому ефірі. Порошенко прийшов в студію і очікував, що Зеленський також приїде. Журналісти зв'язалися із Зеленським по телефону, він заявив, що знаходиться у Франції, а дебати з Порошенком проведе 19 квітня на НСК.

На даний момент тривають обговорення проведення дебатів. Зокрема, Порошенко запропонував провести дебати на НСК 19 квітня о 16:00, так як о 20:00 заплановані дебати на "Суспільному". Разом з тим, в штабі Зеленського продовжують наполягати на проведенні дебатів на НСК о 19:00.

Результати першого туру виборів

Володимир Зеленський заявив, що результати екзит-полів, згідно з якими він лідирує в президентських перегонах, є "першим кроком до великої перемоги".

На даний момент Центрвиборчком продовжує обробку протоколів, результати підрахунку виглядають наступним чином:

1% протоколів - Володимир Зеленський - 26,99%

2% протоколів - Володимир Зеленський - 27,49%

5% протоколів - Володимир Зеленський - 28,70%

10% протоколів - Володимир Зеленський - 29,66%

15% протоколів - Володимир Зеленський - 30,01%

20% протоколів - Володимир Зеленський - 29,97%

25% протоколів - Володимир Зеленський - 30,02%

30% протоколів - Володимир Зеленський - 30,19%

35% протоколів - Володимир Зеленський - 30,22%

40% протоколів - Володимир Зеленський - 30,22%

45% протоколів - Володимир Зеленський - 30,16%

50% протоколів - Володимир Зеленський - 30,20%

55% протоколів - Володимир Зеленський - 30,25%

60% протоколів - Володимир Зеленський - 30,36%

65% протоколів - Володимир Зеленський - 30,41%

70% протоколів - Володимир Зеленський - 30,45%

75% протоколів - Володимир Зеленський - 30,41%

80% протоколів - Володимир Зеленський - 30,40%

85% протоколів - Володимир Зеленський - 30,34%

90% протоколів - Володимир Зеленський - 30,26%

95% протоколів - Володимир Зеленский - 30,24%

98% протоколів - Володимир Зеленський - 30,24%

99,89% протоколів - Володимир Зеленський - 30,23%

100% протоколів - Володимир Зеленський - 30,24%

За результатами підрахунків, на даний момент Зеленський лідирує практично у всіх регіонах України, крім Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Луганської та Донецької областей. Найбільша підтримка у Зеленського в Дніпропетровській (45,34%), Одеській (41,26%) і Миколаївській (40,74%) областях.

Результати екзит-полів

Національний екзит-пол представив дані, згідно з якими Володимир Зеленський є лідером президентських перегонів. Станом на 18:00, за нього віддали свої голоси 30,6% виборців. За оновленими на 20:00 даними, його результат на виборах не змінився.

Також цифри говорять про те, що в другому турі боротися за президентське крісло Зеленський буде з Петром Порошенко.

Зеленський на виборах 2019: результати голосування за кандидата

Рейтинг Зеленського

Шоумен Зеленський з'явився в соціологічних рейтингах задовго до того, як оголосив про участь у виборах і відразу ж увійшов у трійку лідерів. Так, за даними опитування у вересні-жовтні, Зеленський займав друге місце в рейтингу, випереджаючи чинного президента Петра Порошенка, але поступаючись лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Зеленський зберіг своє місце в рейтингу і в жовтні-листопаді.

Разом з тим, вже в січні, після офіційного оголошення про участь у виборах, Зеленський, згідно з результатами дослідження трьох соціологічних компаній (КМІС, Socis, Центр Разумкова), вирвався вперед і посів перше місце в рейтингу. За даними цього дослідження, Порошенко займав друге місце, Тимошенко - третє.

Згідно з результатами опитування, проведеного групою "Рейтинг", Зеленський залишається лідером виборчих перегонів. За шоумена готові проголосувати 24,9% опитаних, на другому місці Тимошенко - 18,8%, на третьому - Порошенко - 17,4%.

За даними КМІС, Зеленський займає перше місце в рейтингу кандидатів у президенти України. Так, за результатами опитування, проведеного 14-22 березня, за Зеленського готові проголосувати 32,1% опитаних. На другому місці в рейтингу Порошенко (17,1%), на третьому - Тимошенко (12,5%).

В останніх рейтингах кандидатів у президенти Зеленський займає лідируючі позиції. Так, шоумена підтримують 24,8% учасників опитування Центру Разумкова за 21-26 березня, 26,6% респондентів опитування групи "Рейтинг" за 22-27 березня і 27,6% респондентів опитування КМІС і "Демократичні ініціативи" за 20-26 березня. Таким чином, у всіх трьох рейтингах Зеленський - лідер президентських перегонів, на другому місці - Порошенко, на третьому - Тимошенко.

Програма Зеленського

У своїй предвиборній програмі Зеленський вказав, що йде у президенти на один термін з метою змінити систему. Першим законом, який Зеленський пропонуватиме, якщо виграє на виборах, стане закон про народовладдя. Зеленський переконаний, що народ має сам визначати завдання для влади і це можливо робити, зокрема, шляхом проведення референдумів.

Крім того, Зеленський обіцяє зняття недоторканності з президента та народних депутатів, запровадження законів про імпічмент президента та відкликання нардепа.

Також у планах Зеленського реформа суду, розвиток економіки, боротьба з корупцією, продовження руху України до НАТО, повернення довіри до правоохоронців.

Зеленський обіцяє забезпечити всіх українців доступом до інтернету, завдяки чому всі українці зможуть долучатися до прийняття загальнодержавних рішень через інтернет. Він також пропонує перевести голосування на виборах та проведення референдумів у мережу інтернет.

Також він обіцяє якісну освіту молоді, гідне пенсійне забезпечення, будівництво доріг і відновлення аеропортів, розвиток регіонів.

Зеленський переконаний, що Україна зможе стати одним з найбільших у світі хабів для стартапів та високотехнологічного виробництва.

Своїм завданням він бачить приведення до влади в Україні порядних та патріотичних фахівців.