ua en ru

Зеленський зустрівся із учасниками Євромайдану

Зеленський зустрівся із учасниками Євромайдану Фото: зустріч Зеленського і учасників Єромайдану (president.gov.ua)

Злочини проти Майдану були основною темою для розмови з президентом

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із колишніми студентами, котрі були серед організаторів Євромайдану та які постраждали у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року. Про це передає прес-служба Офісу президента.

Однією з найважливіших тем, яка обговорювалася, було розслідування злочинів проти учасників Євромайдану.

"Для вас справи Майдану - це дуже особисте. І, повірте, для нас теж. Я дуже хочу, щоб ми закінчили ці справи. Щоб ми змогли розслідувати їх повністю, і всі ті, хто десь ходить, їздить, чи літає, а повинні сидіти - щоб вони сиділи", - заявив Зеленський.

Зокрема, він наголосив на важливості перезавантаження Державного бюро розслідувань (ДБР) і запевнив, що прокурори, які займалися справами Майдану, будуть задіяні й надалі в розслідуванні після ухвалення необхідних поправок Верховною радою.

"Ми хочемо поставити крапку у цій справі", - сказав президент.

Також присутні напередодні саміту у нормандському форматі в Парижі 9 грудня закликали Зеленського на зустрічі "не погоджуватися на вибори на Донбасі під дулами автоматів".

"Вони також наголосили, що хочуть повернути окуповані території, проте не ціною поступок державним суверенітетом. Вони запевнили, що й зараз готові стояти за свою державу та її інтереси", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, за даними ГПУ, справи стосовно 13 фігурантів у справі злочинів проти Майдану та убивств активістів Революції гідності на сьогодні розглядаються в українських судах.