ua en ru

Зеленський звільнив голову Тернопільської ОДА

Зеленський звільнив голову Тернопільської ОДА Фото: Ігор Сопель (facebook com)

Зеленський звільнив Ігоря Сопеля

Президент Володимир Зеленський звільнив з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля. Це мовиться в указі президента.

Як наголошується, Сопель сам подав заяву про відставку. В указі йдеться: "звільнити Сопеля Ігоря Михайловича з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прийняв відставку Сопеля ще 22 лютого, однак офіційний указ з'явився тільки зараз.

Тоді голова Тернопільської ОДА подав заяву про відставку за власним бажанням після протестів через евакуації українців з китайського міста Ухань.

Тоді заступник голови комітету з питань організації державної влади Олександр Качура заявив, що Рада планує звернутися в правоохоронні органи для оцінки дій місцевих чиновників, які забороняли допускати в аеропорти літак з евакуйованими з Уханя українцями та іноземними громадянами.

Відзначимо, 20 лютого Україна эвакуаировала 49 українців і 25 іноземців з Уханя. По прильоту в Україну евакуйованих помістили на обсервацію в Нові Санжари. Через 14 днів всіх виписали, ні в кого коронавірус не був виявлений.