ua en ru

У Нових Санжарах евакуйовані з Китаю вийшли з обсервації

У Нових Санжарах евакуйовані з Китаю вийшли з обсервації Фото: медцентр "Нові Санжари" (ngu.gov.ua)

За два тижні ні в кого не виявили симптомів коронавірусу

У Нових Санжарах завершився період обсервації евакуйованих громадян з китайського Уханя. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За час обсервації, яка тривала 14 днів, ні в кого з поміщених на карантин не було зафіксовано симптомів коронавірусу. Таким чином всі були виписані з санаторію "Нові Санжари".

Всім, хто перебував на евакуації повинні видати довідку про відсутність коронавірусу і про перебування в обсервації. Українців на автобусах розвезуть по домівках, а іноземців - до Києва.

Приїзд Зеленського в Нові Санжари

Стрім з Нових Санжар. Приїзд Зеленського, виписка людей з санаторію.

Опубліковано Суспільне UA: Полтава Четвер, 5 березня 2020 р.

Нагадаємо, 20 лютого Україна евакуювала з Уханя 49 українців та іноземців 25. Рано вранці літак з евакуйованими сів в Харкові, після чого відправився в медцентр "Нові Санжари" у Полтавській області. При цьому в Нових Санжарах люди вийшли на протести проти розміщення на обсервацію в місцевому медцентрі. В результаті протестів постраждали 9 правоохоронців, затримано більше 20 осіб.

Відзначимо, 3 березня в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу у чоловіка в Чернівцях. До цього він подорожував на території Італії.