ua en ru

Зеленський затвердив нову держнагороду "Національна легенда України": хто її отримає

Зеленський затвердив нову держнагороду "Національна легенда України": хто її отримає Фото: Володимир Зеленський, президент України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент Володимир Зеленський затвердив положення про нову державну відзнаку "Національна легенда України". Глава держави також затвердив малюнок цієї відзнаки та малюнок зразка бланка диплома до неї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс президента.

Хто зможе отримати цю нагороду

Державну відзнаку "Національна легенда України" можуть отримати громадяни України та іноземці або особи без громадянства.

Вони можуть удостоїтися цієї нагороди за:

  • особисті заслуги у становленні незалежної України;
  • особисті заслуги у зміцненні її державності, захисті вітчизни та служінні українському народові;
  • вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров'я, а також за активну благодійну та громадську діяльність.

Що відомо про нагороду

Відзнака буде золотою та матиме вигляд стилізованої квітки, пелюстки якої покриті синьою та жовтою емаллю. У центрі нагороди міститься рельєфне зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого.

Нагороду носитимуть на грудях зліва та за наявності в нагородженого інших державних відзнак розміщують нижче знаків нагород на колодках (стрічках) та після зірок орденів.

Зеленський затвердив нову держнагороду "Національна легенда України": хто її отримає

Хто нагороджуватиме

Нагороджуватиме відзнакою "Національна легенда України" президент України своїм указом щорічно з нагоди Дня Незалежності.