ua en ru

Зеленський підписав указ про запобігання гендерно обумовленого насильства

Зеленський підписав указ про запобігання гендерно обумовленого насильства Фото: Володимир Зеленський (Віталій Носач/РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про розбудову системи реагування та запобігання гендерно обумовленого насильства. Він підкреслив, що потрібні механізми реалізації прийнятого законодавства.

Про це він сказав у ході зустрічі з представниками громадських та міжнародних організацій.

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська беруть участь у зустрічі з представниками громадських та міжнародних організацій, присвяченій питанням реалізації державної політики з протидії та запобігання домашньому насильству.

Опубліковано Офіс Президента України Понеділок, 21 вересня 2020 р.

Зустріч присвячена питанням реалізації держполітики з протидії та запобігання домашньому насильству.

"Я з підписанням цього указу хочу наголосити про особисту відповідальність прем’єр-міністра, уряду України та всіх керівників на місцях… Потрібні механізми реалізації прийнятого законодавства. Питання запобігання та протидії насильства є одним із індикаторів цілей сталого розвитку", - сказав президент.

Він зазначив, що цей напрям є частиною внутрішнього та зовнішнього напрямку роботи нашої держави, для якої права людини є основоположним принципом.

Нагадаємо, на початку серпня заступник голови Нацполіціі Олександр Фацевіч заявив, що за півроку було відкрито близько 900 справ за фактом домашнього насильства, а громадяни стали менше приховувати такі факти і частіше звертатися за допомогою до правоохоронців.

Як писало РБК-Україна, заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павличенко заявила, що в Україні за перші півроку кількість повідомлень про домашнє насильство збільшилася на 40%.