ua en ru

Здоров'я Сенцова піддалося незворотним змінам, - адвокат

Здоров'я Сенцова піддалося незворотним змінам, - адвокат Фото: Олег Сенцов (facebook.com_Inforos.ru)

Адвокат зазначив, що Сенцову важко вставати з ліжка

Здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова піддалося незворотним змінам. Про це заявив його адвокат Дмитро Дінзе, повідомляє Associated Press.

За словами Дінзе, здоров'ю ув'язненого у в'язниці українського режисера завдано незворотної шкоди після голодування. Дінзе зазначив, що стан Сенцова неухильно погіршується, що призводить до "незворотних змін, що впливають на серцево-судинну систему, нирки і печінку". Він додав, що Сенцову важко вставати з ліжка.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Дінзе заявляв, що стан Сенцова погіршився і, можливо, його почнуть годувати примусово. Сам політв'язень називає свій стан "стабільно поганим".

Дінзе також заявляв, що адміністрація колонії, у якій утримується Сенцов, стурбована станом українця, оскільки він наближається до незворотних змін.

Також повідомлялося, що Сенцов написав заповіт на свою творчість.

Зазначимо, Міністерство закордонних справ України закликає міжнародних партнерів посилити тиск на Російську Федерацію для звільнення українських політв'язнів Володимира Балуха і Олега Сенцова. Як повідомлялося, Балух голодує 177 днів, а Сенцов - 121 день.