ua en ru

Затриманий директор компанії, причетний до ухилення від податків при розробці ПЗ для е-декларацій

Затриманий директор компанії, причетний до ухилення від податків при розробці ПЗ для е-декларацій Фото: затримання (РБК-Україна)

Екс-директор ТОВ "Міранда" вивів гроші міжнародних організацій в сумі 140 тис. доларів на рахунок естонської компанії

Прокуратура Київської області спільно з Державною службою фіскальної затримала директора естонської компанії, на рахунок якої екс-директор ТОВ "Міранда" вивів гроші міжнародних організацій в сумі 140 тис. доларів, наданих на розробку програмного забезпечення для Національного агентства з запобіганню корупції (НАПК). Про це повідомляє пресс-служба прокуратури.

Повідомляється, що в середу, 22 листопада, в аеропорту Дніпра затримали директор естонської компанії, який сприяв колишньому директору ТОВ "Міранда" у виведенні коштів , наданих на розробку програмного забезпечення електронної декларації для НАПК і реєстру тимчасово переміщених осіб.

Правоохоронцями встановлено, що екс-директор ТОВ "Міранда" з метою ухилення від сплати податків уклав договір з естонською компанією, в який вніс завідомо неправдиві відомості по розробці програмного забезпечення для системи е-декларування і перерахував 140 тис. доларів, отриманих від міжнародних організацій - Програми розвитку ООН та Міжнародної організації з міграції.

Внаслідок зазначених дій директор естонської компанії був оголошений в розшук на підставі постанови слідчого.

Підозрюваний доставлений до Києва і найближчим часом йому буде обиратися запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше прокуратура Київської області направила в суд справу проти екс-директора ТОВ "Міранда", який ухилився від сплати податків на суму майже 1,5 млн гривень.