ua en ru

Заяви Путіна про неучасть армії РФ в події в Криму неправдиві, - українські моряки

Заяви Президента Російської Федерації Володимира Путіна про неучасть армії РФ у подіях на території АР Крим неправдиві.

Заяви Президента Російської Федерації Володимира Путіна про неучасть армії РФ у подіях на території АР Крим неправдиві. Про це йдеться в заяві командування Севастопольської бригади надводних кораблів, опублікованому у виданні "Флот України".

"Ми, військові моряки Українського флоту, уважно вислухали позицію та думки Президента Російської Федерації В.В. Путіна, озвучені ним під час прес-конференції, проведеної в Москві 4 березня 2014 р. ...Виходячи з цього, ми вважаємо себе правомочними звинуватити Президента Російської Федерації в неприкритої брехні. Брехні, яка стосується безпосередньої участі Збройних сил Російської Федерації в тих подіях, які протягом останніх кількох діб і сьогодні відбуваються на території Автономної Республіки Крим та місті Севастополі", - йдеться в повідомленні.

Моряки відзначили, що в даний момент військові кораблі Військово-Морських сил України "Тернопіль" і "Славутич", що знаходяться безпосередньо в Севастопольській бухті, блоковані бойовими кораблями і суднами Чорноморського флоту ВМФ Росії на кожному з яких знаходяться підрозділи морської піхоти, кількістю до одного взводу озброєні автоматичною зброєю і у відповідній екіпіровці.

"У відповідь на всі інсинуації, брудний потік брехливої інформації з вуст брудних політиканів і підкуплених ними журналістів ми: офіцери, мічмани, старшини та матроси Військово-Морських сил Збройних сил України відкрито заявляємо, що будемо чесно та до кінця виконувати свій військовий обов'язок, захищаючи свою країну та народ України", - підкреслюється в заяві.