ua en ru

Заводи Saab знову зупинилося через нестачу комплектуючих

Виробництво на заводах шведського автовиробника Saab знову зупинилося через нестачу комплектуючих, повідомляє РБК. Це відбулося всього через два тижні після того, як випуск продукції на підприємствах компанії було відновлено. Заводи Saab стояли до 27 травня, оскільки компанія не розрахувалася з постачальниками запчастин. За словами офіційного представника автовиробника Гунілли Густав, компанія складе окремий план виробництва машин на 9 і 10 червня через дефіцит запчастин.
Тим часом шведська радіостанція Swedish public radio заявляє, що співробітникам ряду підприємств компанії повідомили про те, що виробництво до кінця цього тижня не відновиться.
Нагадаємо, голландський виробник спортивних машин Spyker в 2010 р. придбав в американського автоконцерну General Motors компанію Saab. За підсумками 2010 р. фінансові показники Saab виявилися плачевними, а в квітні 2011 р. конвеєр автовиробника і зовсім зупинився через борги перед постачальниками комплектуючих. Spyker знайшов китайського партнера по відновленню виробництва Saab в травні 2011 р., ним стала компанія з КНР Pang Da Automobile Trade Co. Як очікується, остання набуде 24% Spyker за 5 млн євро, а також виділить 45 млн євро на фінансування Saab.