ua en ru

Захисників Авдіївської промзони обстріляли боєприпасами з невідомою речовиною

Захисників Авдіївської промзони обстріляли боєприпасами з невідомою речовиною Ілюстративне фото (twitter.com/PavloKlimkin)

В ООС вважають, що ворог міг застосувати заборонений фосфор або іншу хімічну речовину

В промзоні у Авдіївки українських військових обстріляли боєприпасами, які ще протягом двох діб після обстрілу горять і видають неприємний запах. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ТСН.

За словами бійців ООС, ворог міг застосувати проти них заборонений фосфор або іншу хімічну речовину.

При цьому зазначається, що військові не постраждали. Пізніше бійці відкопали кілька осколків, але як тільки залізо потрапляло на сонце - воно починало вирувати і спалахувати. Передбачається, що це могли бути або заборонені конвенціями фосфорні боєприпаси або просто метал оброблений невідомим хімічним складом.

На даний момент боєприпаси військовослужбовці розклали біля укріплень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поблизу неконтрольованого ділянки кордону з Російською Федерацією з української сторони безпілотник спостерігачів ОБСЄ зафіксував чергові колони військових вантажівок бойовиків.

Також додамо, що в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі окупанти в суботу, 13 жовтня, 26 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, 10 разів було застосовано озброєння, заборонене мінськими домовленостями, один військовий поранений.