ua en ru

Захист Тимошенко заперечує затягування подання до ЄСПЛ документів в рамках оскарження вироку екс-прем'єру

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк заперечує затягування подачі в Європейський суд з прав людини документів в рамках оскарження вироку екс-прем'єру.

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк заперечує затягування подачі в Європейський суд з прав людини документів в рамках оскарження вироку екс-прем'єру. Про це Плахотнюк заявив РБК-Україна.

"Захист Юлії Тимошенко продовжує комунікацію з Європейським судом з прав людини. Ми жодним чином не затягуємо процес. Як і обіцяли, до середини лютого, а це передбачає процедура, ми остаточно підготуємо свої коментарі і зауваження на позицію уряду, Мінюсту в процесі поводження з ЄСПЛ. Ми не можемо прискорити процедуру, тим більше, ми не затягуємо її. Є чітко передбачені строки. В середині лютого, а зараз у нас лише 12 число, ми передамо наші зауваження", - заявив він.

При цьому Плахотнюк зазначив, що захист строго виконує процедури ЄСПЛ.

"Тільки після отримання відповідей ЄСПЛ стороною-заявником ми повинні надати свою позицію", - підкреслив він.

Адвокат Тимошенко додав, що позиція захисту екс-прем'єра в рамках подачі звернення до ЄСПЛ не змінилася.

"Основна вимога - визнання незаконним рішення Печерського суду про ув'язнення)", - зазначив він.

За даними видання "Комерсант-Україна", позиція Мін'юсту, яку потрібно прокоментувати в листуванні з ЄСПЛ, була спрямована захисту екс-прем'єра ще в грудні 2013 р.

Продовження листування з ЄСПЛ, як зазначає видання, означає, що суд не може розпочати розгляд справи по суті, так що затягування цього процесу відкладає термін винесення рішення. Після завершення комунікації зі сторонами суду буде потрібно не менше 6-9 місяців для підготовки рішення, а значить, рішення ЄСПЛ у справі Тимошенко буде винесено не раніше осені.

"Однак захист пані Тимошенко, як з'ясувалося, готує нові кроки, які затягують процес. Олександр Плахотнюк припустив, що "це рішення (винесене вчора в Харкові) і взагалі відмову в пом'якшенні режиму утримання Юлії Володимирівни стане додатком до скарги в ЄСПЛ за основною справою". Між тим у разі, якщо захист екс-прем'єра направить в Страсбург нові матеріали по справі, це відновить процес комунікації і відкладе винесення рішення ЄСПЛ як мінімум ще на півроку", - зазначає видання.