ua en ru

Захист Савченко анонсував на 12 грудня низку заяв у справі

Захист Савченко анонсував на 12 грудня низку заяв у справі
Захист української льотчиці, народного депутата України VIII скликання Надії Савченко анонсував на завтра, 12 грудня 2014 р., ряд заяв у справі.

Захист української льотчиці, народного депутата України VIII скликання Надії Савченко анонсував на завтра, 12 грудня 2014 р., ряд заяв у справі. Про це у своєму Twitter повідомив один з адвокатів Савченко Марк Фейгін.

"Завтра, після відвідування Надії Савченко в московському СІЗО-6, захист зробить ряд заяв у справі. Ми маємо намір поставити перед слідством у справі Савченко у відомому сенсі ультиматум. Отже, все завтра", - написав Фейгін.

Зазначимо, що сьогодні Верховна Рада України прийняла звернення до Державної Думи і Президента Росії про звільнення Савченко.

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російська влада інкримінує Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. На виборах в Раду 26 жовтня Савченко була обрана народним депутатом України від ВО "Батьківщина".