ua en ru

Депутат, який заробив більше всіх в Держдумі, попросив суд визнати його банкрутом

Депутат, який заробив більше всіх в Держдумі, попросив суд визнати його банкрутом Фото: Андрій Палкін

Суд залишив заяву без руху через порушення при подачі

Депутат від "Єдиної Росії" Андрій Палкін, який у 2015 році заробив більше всіх в Державній думі, подав до арбітражного суду Архангельської області заяву про визнання його банкрутом. Відповідна інформація опублікована в картотеці арбітражних справ.

Так, заява надійшла в арбітраж 1 лютого. Проте 6 лютого суд вирішив залишити заяву без руху, пославшись на порушення законодавства при його подачі. Зокрема, боржник не направив копії своєї заяви конкурсним кредиторам і в уповноважені органи.

"В порушення зазначених положень закону заявником не представлені докази направлення заяви кредитору ПАТ "МРСК Северо-Запад" і до уповноваженого органу", - сказано в ухвалі суду.

Суд дав Палкіну місяць на усунення порушень.

У російських ЗМІ повідомляється, що сам депутат після визнання його банкрутом планує написати заяви на реструктуризацію заборгованості, після чого він протягом року повинен буде розрахуватися по боргах.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва задовольнив апеляцію "Альфа Банку" і заборонив народному депутату від БПП Івану Виннику виїжджати за межі України у зв'язку із заборгованістю перед "Альфа Банком" і "ПриватБанком" на суму 371 млн гривень.