ua en ru

Суд заборонив нардепу БПП виїжджати з України у зв'язку з несплатою кредиту

Суд заборонив нардепу БПП виїжджати з України у зв'язку з несплатою кредиту Фото: суд заборонив нардепу БПП виїжджати з України

Нардепу не можна залишати Україну до погашення боргів перед банками

Апеляційний суд Києва задовольнив апеляцію "Альфа Банку" і заборонив народному депутату від БПП Івану Віннику виїжджати за межі України у зв'язку із заборгованістю перед "Альфа-Банком" і "ПриватБанком" на суму 371 млн гривень. Про це свідчить відповідне постанова суду від 19 жовтня 2016 року.

Нардепу не можна залишати Україну до погашення боргів перед банками. При цьому паспорт у чиновника вилучатися не буде.

"Тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа до виконання ним своїх зобов'язань за рішенням Новокаховського міського суду Херсонської області", - йдеться в постанові.

У 2014 році Новокаховський міський суд Херсонської області видав рішення про стягнення з Винник та Станіслава Ткачука солідарно 335,43 млн гривень, з яких основний борг залишає 321,38 млн гривень. Різниці між сумами - це відсотки і пеня. Відзначається, що Винник і Ткачук поручилися за кредит ТОВ "Завод будівельних матеріалів №1", де Винник значився керівником, "Альфа банк".

Наголошується, що з липня 2016 року зазначений завод є банкрутом.

За інформацією представників "Альфа-банку" Винник має четверту частину квартири, а також 4 самохідні моторні судна, які нардеп приховує.

Крім цього, нардеп БПП має борг розмір 35,57 млн гривень перед "ПриватБанком". Винник виступив поручителем банківського кредиту ТОВ "ГлобалКонцетрат", де Винник був директором у 2002-2009 роках. У 2013 році суд визнав вимоги "ПриватБанку" на 22,51 млн гривень.

У жовтні цього року нардеп БПП звернувся до суду з вимогою визнати виконавчий лист по справі про борг перед "ПриватБанком", таким, що не підлягає виконанню, посилаючись на те, що в 2009 році фірма була переписана на лондонську компанію "Балестра Лімітед".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що БПП обговорить обрання лідера партії на одному з наступних з'їздів.