ua en ru

Запуск залізничної гілки до аеропорту "Бориспіль" очікується на початку грудня, - Омелян

Запуск залізничної гілки до аеропорту "Бориспіль" очікується на початку грудня, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Залізнична лінія до аеропорту "Бориспіль" з Києва запрацює до 1 грудня, сподівається Омелян

Міністерство інфраструкури України (МІУ) очікує на запуск залізничної гілки до міжнаодного аеропорту "Бориспіль" на початку грудня 2018 року. Про це сьогодні 3 вересня, журналістам розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-Україна.

Міністр висловив сподівання, що всі терміни щодо будівнитцва залізничної лінії будуть дотримані.

"Ми плануємо, що всі строки будуть дотримані і до 1 грудня ця лінія запрацює. Сподіваюсь, що вона користуватиметься популярністю як серед клієнтів "Борисполя", так і іноземців, які прибуватимуть до Києва", - сказав Омелян.

Нагадаємо, у квітні 2018 року генеральний директор "Борисполя" Павло Рябікін повідомив, що в київському міжнародному аеропорту "Бориспіль" побудують підземну залізничну гілку до терміналів. Будівництво підземної гілки передбачено проектом залізничного сполучення аеропорту з Києвом.

Зазначимо, 28 березня Кабінет міністрів України прийняв розпорядження про реалізацію проекту будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом "Бориспіль".