ua en ru

Мінінфраструктури розраховує на початок роботи авіаційного фонду з наступного року

Мінінфраструктури розраховує на початок роботи авіаційного фонду з наступного року Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

На сьогодні послугами авіаційного транспорту користується до 7% українців

Міністерство інфраструктури України (МІУ) розраховує на початок роботи авіаційного фонду, призначеного для цільового фінансування відбудови українських летовищ, з 2019 року. Про це сьогодні, 3 вересня, журналістам повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми над цим (міжрегіональними перевезеннями, - ред.) також працюємо. Зараз ключове питання, чи вдасться нам переконати уряд і парламент, щоб з наступного року запрацював так званий авіаційний фонд, тобто, цільове фінансування відбудови українських летовищ... Ми бачимо, що кількість українських летовищ з 2015 року зросла більш, ніж удвічі. Це ті, які працюють, це більше 12 летовищ в 2018 році, але їхня кількість є недостатньою і якість їхніх злітних смуг вимагає кращого", - сказав міністр.

За його словами, на сьогодні послугами авіаційного транспорту користується до 7% українців.

"Сьогодні послугами авіаційного транспорту користуються від 5 до 7% українців. Ми хочемо, щоб ця цифра сягала мінімум 50%", - зазначив Омелян.

Він також додав, що Україна ось уже третій рік поспіль демонструє 25-30% ріст авіаційних перевезень щороку.

Нагадаємо, Омелян також повідомив, що МІУ веде переговори з великими авіаперевізниками щодо можливості створення їхніх дочірніх компаній в Україні.