ua en ru

У "Борисполі" побудують підземну залічничну гілку

У "Борисполі" побудують підземну залічничну гілку Фото: "Бориспіль" (kbp.kiev.ua)

Роботи по будівництву залізниці повинні початися 1 червня

В київському міжнародному аеропорту "Бориспіль" постоять підземну залізничну гілку до терміналів. Будівництво підземної підземної гілки передбачено проектом залізничного сполучення аеропорту з Києвом, повідомив генеральний директор "Борисполя" Павло Рябікін в інтерв'ю ЦТС.

За його словами, адміністрація аеропорту зробила досить великий обсяг робіт спільно з "Укрзалізницею". Це стосується питань передачі земельних ділянок та підготовки документів для майбутнього будівництва залізниці між "Борисполем" і Києвом.

"Лінія залізниці буде проходити між парканом аеропорту і під'їзною дорогою. Вокзал буде знаходитися у торці терміналу D, з лівого боку, якщо стояти обличчям до терміналу. Платформа буде з'єднана критою галереєю з терміналом. Пасажири зможуть пішки дійти до терміналу за 2,5 хвилини... Це я кажу про перший етап проекту. На другому етапі передбачено, що біля терміналу D буде з'їзд, де залізнична лінія буде йти під землю і буде прямувати до нових терміналів", - сказав Рябікін.

За його словами, залізничне сполучення між терміналами - це далека перспектива, коли термінал D з'єднається галереями з терміналів B і F.

За словами гендиректора, роботи по будівництву залізниці повинні початися 1 червня.

"Ми в цьому питанні, мабуть, сама зацікавлена сторона і робимо все можливе, щоб роботи почалися вчасно. Але за реалізацію цього проекту відповідає "Укрзалізниця" – сподіваємося, що у них все вийде", - зазначив Рябікін.

Нагадаємо, 28 березня Кабінет міністрів України прийняв розпорядження про реалізацію проекту будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом "Бориспіль". Проектом передбачається будівництво в найкоротші терміни лінії залізничного пасажирського сполучення між Києвом і аеропортом "Бориспіль".