ua en ru

Заборона масових заходів і карантин у школах: як Україна буде боротися з коронавірусом

Заборона масових заходів і карантин у школах: як Україна буде боротися з коронавірусом Ілюстративне фото (freepik)

На даний момент в Україні зафіксовано один випадок зараження коронавірусом

Коронавірус в Україні був зафіксований 3 березня у чоловіка в Чернівцях, після цього про нові випадки не повідомлялося. Разом з тим, у МОЗ допускають введення обмежувальних заходів найближчим часом, детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

У Києві та Львові посилюють заходи з протидії коронавірусу

У Києві рекомендують посилити дезінфекційні заходи на зупинках громадського транспорту, в метро, на вокзалах, а керівництву навчальних закладів рекомендують обмежити проведення масових заходів у закритих приміщеннях.

У Львові щодня проводять дезінфікування громадського транспорту, а людей із високою температурою в поліклініках прийматимуть в окремих кабінетах. Крім того, до людей з температурою вище +38 виїжджатимуть на виклики додому сімейні лікарі.

Крім того, міськрада рекомендувала обмежити масові заходи на невизначений термін.

В Україні ще 9 осіб перевіряють на коронавірус

За даними Міністерства охорони здоров'я, на даний момент медики перевіряють 9 повідомлень про підозру на коронавірус, про нові випадки зараження не повідомляється.

У Сумах через коронавірус заборонили масові заходи

Сумська міськрада прийняла рішення обмежити проведення масових заходів в місті. Зокрема, мова йде про культурні та спортивні заходи.

У Чернівецькій області ввели карантин і заборонили масові заходи

У Чернівецькій області ввели НС регіонального рівня через коронавірус. З 6 і до 16 березня в регіоні заборонили проведення масових заходів, а школи закрили на карантин.

Новий Кабмін вирішив підсилити оперативний штаб з запобігання коронавірусу

Новий Кабмін Дениса Шмигаля 5 березня провів перше засідання, на якому, зокрема, було вирішено підсилити оперативний штаб з питань запобігання занесенню та поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV. Як саме буде підсилено штаб наразі не повідомляється.

Напівмарафон у Києві відбудеться без участі іноземців

У Києві 4-5 квітня запланований напівмарафон (Kyiv Half Marathon). У зв’язку зі спалахом коронавірусу, організатори прийняли рішення обмежити участь іноземців у заході.

"Обмеження участі іноземців. Вони не будуть допущені до участі у змаганнях, у тому числі елітні атлети. З іноземними учасниками, які вже зареєструвалися, ми сконтактуємо упродовж кількох днів", - повідомили організатори.

Крім того, обмежено час перебування учасників у стартових коридорах до 15 хвилин, а медалі на фініші вручатимуться в руки, а не одягатимуться на шию.

Заборона масових заходів і карантин у школах: як Україна буде боротися з коронавірусом

У Чернівцях скасували масові заходи через коронавірус

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук повідомив, що відповідно до рекомендації Кабміну в області запроваджують обмеження заходів із великим скупченням людей.

"Мусимо попросити порозуміння, що концерти, які були заплановані у нас на сьогоднішній вечір, на наступні вихідні дні, будуть перенесені", - повідомив він.

Карантин у Чернівцях

Мер Чернівців Олексій Каспрук повідомив, що місто розглядає питання про введення карантину відповідно до рекомендації МОЗ.

"Міністерство охорони здоров'я рекомендує карантин. Збираємо комісію. Будемо приймати рішення", - написав він у Facebook.

Міністерство охорони здоров'я рекомендує карантин. Збираємо комісію. Будемо приймати рішення.

Опубліковано Олексієм Каспруком Четвер, 5 березня 2020 р.

У МОЗ анонсували обмеження для українців через коронавірус

Головний санлікар України Віктор Ляшко повідомив, що найближчим часом в Україні будуть введені обмежувальні заходи запобігання поширення коронавірусу. Зокрема, йдеться про:

  • заборону на проведення масових заходів,
  • заборону на проведення конференцій,
  • заборону на проведення спортивних заходів,
  • тимчасове закриття шкіл.

В Україні перевіряють 10 осіб на коронавірус

За словами заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, на даний момент медики вивчають близько 10 зразків, у яких за симптомами може бути підозра на коронавірус.

Коронавірус зафіксований в Україні

Вперше коронавірус був зафіксований в Україні 3 березня у жителя Чернівців. Симптоми були встановлені у чоловіка, який нещодавно повернувся з Італії разом з дружиною. При цьому у дружини коронавірусу немає. На даний момент заражений госпіталізований. Дружина чоловіка перебувала у самоізоляції вдома, проте через протести її сусідів жінку забрали до лікарні. При цьому, симптомів хвороби у неї немає.