ua en ru

Запорізький суд розгляне позов про повернення заводу Фірташа у власність держави, - САП

Запорізький суд розгляне позов про повернення заводу Фірташа у власність держави, - САП Фото: Назар Холодницький

Апеляційний суд задовольнив скаргу САП на рішення господарського суду

Сьогодні, 28 березня, Донецький апеляційний господарський суд суд вирішив, що Господарський суд Запорізької області повинен розглянути позов про повернення "Запорізького титано-магнієвого комбінату" (ЗТМК), який входить до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа, у власність держави. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

Цим рішенням Донецький апеляційний господарський суд задовольнив скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на рішення Господарського суду Запорізької області.

"Ми вітаємо рішення апеляційного суду і готові до відстоювання економічних інтересів держави, а саме розірвання договору з недобросовісним інвестором в господарському суді Запорізької області. З моменту виявлення факту свідомого невиконання інвестором взятих на себе зобов’язань нами ініційовано повернення комбінату державі і ми будемо послідовно та законно йти до цієї мети", - сказав керівник САП Назар Холодницький.

У повідомленні також відзначають, що 25 січня 2017 року позов САП щодо повернення комбінату до сфери державного управління було скеровано Господарським судом Києва на розгляд до господарського суду Запорізької області. Судом було прийнято рішення про повернення позову прокурору без розгляду.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відстоює економічні інтереси держави: апеляційний суд вирішив, що Господарськи...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 28 березень 2017 р.

Нагадаємо, 25 січня САП подала новий позов до суду проти заводу Фірташа в Запоріжжі.