ua en ru

САП подала новий позов до суду проти заводу Фірташа в Запоріжжі

САП подала новий позов до суду проти заводу Фірташа в Запоріжжі Фото: Дмитро Фірташ

САП ініціює повернення державі заводу Фірташа в Запоріжжі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала новий позов до суду проти ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", який входить до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа. Про це повідомляє прес-служба САП.

Зокрема, САП ініціює розірвання договору про заснування ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" та повернення комбінату під повне державне управління.

У зв'язку з цим у грудні 2016 року САП подала до Господарського суду Києва позовну заяву з вимогою про розірвання договору про заснування заводу. Однак суд незаконно двічі відмовив у розгляді справи по суті без належного повідомлення прокурора по справі.

"Щоб уникнути затягування розгляду справи після оплати нового судового збору та повернення матеріалів з Господарського суду міста Києва 25 січня 2017 САП подала новий позов про розірвання договору про заснування ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що в 2016 році Національне антикорупційне бюро завершило досудове розслідування кримінального провадження стосовно директора TOB "ЗТМК" Володимира Сівака, який звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Зокрема, мова йде про розтрату майна TOB в сумі понад 492 млн гривень шляхом зловживання службовим становищем.

25 січня 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала новий позов щодо розірвання договору про заснування ...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 25 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що САП ініціює повернення державі заводу Фірташа в Запоріжжі.