ua en ru

Запасів води в Сімферополі вистачить до березня 2015 р., - Аксьонов

Нинішніх запасів води вистачить для безперебійного забезпечення водою Сімферополя до березня 2015 р.

Нинішніх запасів води вистачить для безперебійного забезпечення водою Сімферополя до березня 2015 р. Про це сьогодні журналістам повідомив самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, передає "Крыминформ".

"У нас сьогодні є всі резерви по воді в Сімферополі. Навіть у найгіршому варіанті питання води в Сімферополі до березня вирішено спокійно, жодних проблем не буде", - заявив Аксьонов.

За його словами, не виключений варіант перекидання води у Сімферопольське водосховище з допомогою Сакської насосної станції. "Загрози забезпеченню водою в Криму немає ні в Сімферополі, ні в Ялті, ні в інших містах", - повідомив він.

У свою чергу, "міністр ЖКГ Криму Олександр Жданов пояснив, що вода в Сімферопольське водосховище може поставлятися за рахунок перетікання з Вілінського підземного водозабору через Скворцово в обсязі 10 тис кубометрів на добу.

Нагадаємо, раніше в Мінекономрозвитку РФ повідомляли, що Крим достатньо забезпечений власною прісною водою.

16 березня 2014 р. на території АР Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова. 18 березня Президент Росії Володимир Путін підписав договір про приєднання Криму й Севастополя до Росії. Україна і світове співтовариство, включаючи США і Євросоюз вважають це окупацією.