ua en ru

Замголови Нацполіції: вилучений архів Януковича може сприяти поверненню держкоштів

Замголови Нацполіції: вилучений архів Януковича може сприяти поверненню держкоштів Фото: Віктор Янукович

Спецоперацію провели вчора

У результаті спецоперації правоохоронці вилучили архіви документів колишнього президента України Віктора Януковича. Про це заявив на засіданні Кабінету міністрів України міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кілька місяців роботи Сергія Белана, який тут, і нашого слідчого управління дали такий результат, коли у нас один з найбільших архівів Януковича - це оригінали документів на "Межигір'я", всі оригінали документів і проводів МАКО. Це особисті документи Януковича, починаючи від пенсійного посвідчення, закінчуючи всім іншим. Оборотні рахунку по ряду компаній, в тому числі закордонних ", - повідомив він.

Начальник головного слідчого управління і заступник глави Національної поліції Олександр Вакуленко уточнив перелік документів, які були вилучені в ході спецоперації.

"В ході обшуку була вилучена значна частина архівів "сім'ї". Зокрема, вилучено печатки більш ніж 330 офшорних фірм, банківські документи, які викривали злочинні схеми, за допомогою яких проводилося розкрадання бюджетних коштів, особисті документи колишнього президента, а також вилучена документація в оригіналах на нерухомість, зокрема, на придбання Межигір'я, на земельну ділянку і будинок, на квартиру, яка розміщується, на Оболонській набережній, машиномісця за різними адресами міста Києва, земельна ділянка площею понад 5 гектарів у селі Нові Петрівці ", - додав Вакуленко.

Також він висловив думку, що вилучені документи можуть сприяти поверненню незаконно виведених з держави коштів.

"Сподіваюся, що наявність і аналіз зазначених документів дасть можливість слідству значно просунутися за цими фактами, а також сприятиме поверненню незаконно виведених активів з нашої держави і встановленню істини", - заявив Вакуленко.

У той же час він повідомив, що спецоперація була проведена в Києві вчора.

"Вчора слідчими спільно з оперативними працівниками в одній з приватних квартир був поведінку обшук", - зазначив заступник голови Нацполіціі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в ході спецоперації силовики виявили найбільший в історії архів родини колишнього президента Віктора Януковича.