ua en ru

Законопроекти Кабміну відтепер доповідати в Раді будуть виключно міністри, - Гройсман

Законопроекти Кабміну відтепер доповідати в Раді будуть виключно міністри, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Сьогодні відбулася погоджувальна рада

Законопроекти Кабінету міністрів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України відтепер будуть доповідати виключно міністри. Про це заявив голова парламенту Володимир Гройсман, підводячи підсумки засідання Погоджувальної ради, повідомляє прес-служба ВРУ.

"Парламент демонструє абсолютну конструктивність по відношенню до урядових ініціатив. Інша справа, що деякі міністри не дозволяють собі поцікавитися якістю тих законів, які вони написали, яка реакція профільних комітетів або фракцій по тому чи іншому питанню," - заявив Гройсман.

Таким чином, Голова Верховної Ради наголосив, що жоден перший заступник, заступник міністра не будуть доповідати закони у залі Парламенту, тільки профільні міністри. За його словами, якщо міністр відсутній з поважних причин, що підтверджується відповідним листом, і про це поінформований профільний комітет, тоді законопроект може представляти уповноважений заступник міністра.

"Врешті решт кожен міністр має продемонструвати, що він адекватно сприймає те, що пропонує, що він володіє матеріалом і предметом того, про що він хоче поговорити з Парламентом, і Парламент має ухвалити відповідні рішення", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, на черговому пленарному тижні Рада розгляне законопроекти про закупівлі, безвізовий режим і соцстандарти.